NIEUWS UIT  Gieten 2 - november 2006                home

Hallo familie,

Even weer wat nieuws uit Drenthe, want het is al weer te lang geleden!

Met ons gaat het allemaal goed. We kunnen terugkijken op een feestelijk jaar. Ik mocht in maart 50 jaar worden, we zijn in Itali geweest, in Riva en in Milaan. We hebben een loods gebouwd en een carport.

Het laatste nieuws hier is dat Jan-Bernard en Anita een huis gekocht hebben in de stad Groningen. Per 15 december hopen ze de sleutel te kunnen ontvangen om vervolgens aan de slag te gaan. Veel hoeft er niet te gebeuren, want het zag er allemaal pico-bello uit.  Een hele stap! Bovendien is Jan Bernards Spakenburgse avontuur voorbij. Voor wie iets "gemist" heeft: Jan Bernard had een baan bij een bedrijf in Den Bosch, genaamd "Everest". Dit bedrijf had een hele grote opdracht bij de Fortisbank in Utrecht, vandaar dat hij in Spakenburg (of all places!) terecht kwam om te wonen. Inmiddels is hij weer per 1 november aan het werk in Groningen. Hij zag een vacature, op zijn lijf geschreven, als wetenschappelijk medewerker aan de Universiteit in Groningen. Kreeg een pasje van het UMCG en is daar bezig aan een onderzoek rond hersen-activiteiten en de MRI scan. Voor precieze details moet je hem zelf maar vragen. Wij zijn natuurlijk blij dat zij in de buurt komen te wonen, want het is wel erg onpraktisch, die lange afstanden! Tussen twee haakjes: een niet te vergeten heuglijk feit: Jan Bernard is afgestudeerd en wel precies op onze trouwdag: 22 juni!

Het is nog wel steeds druk hier, vanwege de bouw van de loods en de carport. De loods is bijna klaar, er moet van binnen nog het een en ander gebeuren, bijvoorbeeld een toiletgebouw moet nog ingericht worden en tegels in het kantoor zijn nog niet gelegd. Maar op dit moment staat de loods helemaal vol met JB's verhuisspullen en een bankstel van een kennis, die ook al verhuist. En natuurlijk allemaal tweedehands chemische apparatuur. Ik weet echt niet wat het allemaal is en of het nog iets waard is. De bedoeling is om ze op internet te zetten.

Op de carport moet nog een dak geplaatst, muren gevoegd en de vloer netjes afgewerkt worden. Elke zaterdag zijn hier 1 2 mensen aan het werk, dus we krijgen gelukkig wel hulp. Als jullie eens willen komen kijken dan ben je van harte welkom!

Roderick is bezig in zijn tweede jaar van de opleiding Multi Media Design in Groningen.  Hij moet wel alle zeilen bijzetten, gaat s morgens in het donker weg en komt in het donker terug, maar hij vindt het wel een hele leuke opleiding gelukkig. Laatst moesten ze in een groep van 4 een videoclip (met verhaal erin) maken met muziek erbij. Ik vond het heel geslaagd en ze hadden dan ook 93 van de 100 punten gehaald. Je moet behoorlijk creatief zijn en ook op een andere manier tegen de dingen aan kunnen kijken. Nou, dat deed hij eigenlijk altijd al, dus dat past precies!
Jan Henk heeft weer een publicatie op zijn naam staan. Het is een artikel over "identificatie van componenten en pyrolyse-olie". Snappie? Het ligt nog bij de drukker, maar zal t.z.t. verschijnen in "Journal of Chromatografy", een uitgave van Elseviers. (Hebben jullie nog geen abonnement?!? Foei toch!) Het was overigens een enorme bevalling, want het zijn enorme muggenzifters bij Elseviers.
Hij heeft nog steeds saxofoonles maar voor een optreden moeten jullie nog even wachten!  Misschien de volgende familiedag?  Is dat een leuk idee om wie iets muzikaals kan, dit dan op die dag ten gehore brengt?

Zoals jullie misschien weten heb ik een cursus Nordic Walking gedaan en ben nu wekelijks met stokken te zien in het Gieter Bos.  Ook gemakkelijk voor de eventuele zelfverdediging, alhoewel - een vrouw van 50 heeft dat niet meer zo nodig.
Het lijkt heel eenvoudig, maar dat is het beslist niet. Je valt er ook wel van af, rond de heupen, dus is het wel aan te raden voor de gevulde entre nous.

We zijn nog steeds van plan om er een vrouwtjeshond bij te nemen. Maar er is maar weinig aanbod van cairn-terriers.
Nou, jullie horen wel wanneer het zover is.....

Groeten, 
Ria  en Jan Henk.

NIEUWS UIT  Gieten 1 - mei 2005
Wij zullen eens wat vaker nieuws vermelden uit het verre Gieten, vanachter de hunebedden.

Het laatste nieuws is misschien wel dat Roderick een vriendin heeft. Ze komt misschien ook mee naar de reunie (ik weet nog steeds niet waar de puntjes zitten). Ze heet Marcha ( spreek uit als: Marsja) Jager en ze woont in Veendam, dat ligt hier zo'n 12 km vandaan.

We gaan dit jaar ook beginnen met de bouw van een loods. Het heeft even geduurd, maar toch. We moeten
de juiste aannemer nog benaderen. Misschien wordt het wel een Duitse, want die bouwen aanzienlijk goedkoper.
Maar degene die ons huis heeft gebouwd, is ook nog in de race. We hebben ook permissie om de sloot naast onze grond gedeeltelijk aan te kopen en dicht te gooien, zodat later van 2 percelen n geheel kan worden gemaakt. De wateropvangcapaciteit moet wel gelijk blijven; er moet dus wel een soort  vijver komen.

Jan Henk heeft sinds zo'n 10 maanden saxofoonles hier in Gieten en dat gaat heel goed. Hij heeft veel discipline met oefenen en kan al aardig spelen.

Jan Bernard gaat misschien nog naar de universiteit van Liverpool, deze zomer, om daar zijn stage te doen. Hij hoopt binnen een jaar af te studeren.

Anita heeft een splinternieuwe Ford Ka gekocht, een mooi zwart autootje!

Ik heb ook weer een aantal schilderijen tentoongesteld  in de Blauwe Heksenketel. Dat is een theehuis in Gieterveen, van een vriendin van mij. Ik ga ook kaarten maken die daar verkocht gaan worden, ik vind het erg leuk werk!

Wij zouden een jong hondje krijgen , met Pinksteren, maar dat gaat niet door. Die eigenaars (uit Emmen), denken dat we altijd weg zijn en/of  aan het werk. We namen niet genoeg contact op, zij mailden dagelijks berichtjes met foto's... Er waren 6 pups en die andere mensen hadden allemaal knuffels opgestuurd, voor de nestgeur. Belachelijk gewoon.! Het leek wel of we een kind gingen adopteren..
Een hond is een hond en blijft een hond, vinden wij. Dan denk ik: doe even normaal zeg!  Het voordeel nu is dat we van die mensen af zijn, want misschien hadden we ze wel wekelijks op de stoep staan, om te kijken hoe het met hun telgje ging.

Tot zover de belangrijkste nieuws-items uit het hoge Noorden, binnenkort zien we jullie allemaal weer, bij de boerengolf!
Wat een sensatie mensen, op klompen lopen,... dat heb ik dus nog nooit gedaan! Hopelijk liggen er geen koeienflarten waar we in kunnen trappen, want daar ben ik geen fan van... We  verheugen ons er wel op en hopen op mooi weer, tot ziens allemaal!

Jan Henk en Ria (mei 2005).                                                    
home